Икономическата и финансовата криза в цял свят влияят на покупателната сила на средния гражданин, както и на готовността му да отиде на почивка. Тази година на мода ще бъдат евтините страни, в които за малко пари можете да получите много.
Times Online направи списък на най-евтините и съответно най-скъпите страни за почивка в тези трудни времена.
Журналистите от Times са направили средна “туристическа кошница”, в която включват чаша кафе, бутилка бира /Хайнекен/, бутилка Кока-Кола, минерална вода, крем със защитен фактор 15, средство срещу комари, вечеря и бутилка вино в местен ресторант. Събрали разходите от “туристическата кошница” във всяка от държавите, конкурирали се за титлата “най-евтина” и подредили класацията.
Интересното е, че първата в класацията Унгария е почти два пъти по-евтина от 10-ата Испания. България заема 7-ото място, като пред нея са Турция, Малайзия, ЮАР, Тайланд и Чехия. На 9-ото място е Хърватия.
От друга страна Хърватия е три пъти по-евтина от Барбадос, който заема първото място в класацията на най-скъпите страни за почивка. Следват го Мексико, Бразилия, Австралия и Италия, пише хърватското издание “Национал”. /БЛИЦ