Бойко Борисов е на посещение във фирма "Нурсан-Отомотив" за производство на автомобилни кабелни системи и акумулаторни кабели, намираща се в село Люляково, област Бургас.

Премиерът поговори с работниците и ги попита дали са доволни, получават ли редовно заплати и дали има съкратени.

После пожела от собствениците на фирмата да му каже как работят мерките по програмата 60/40 и дали са доволни.

Изплатените средства са за запазване на заетостта за юли и август. От публикувания от НОИ списък с работодатели става ясно, че фирма "Нурсан-Отомотив" за производство на автомобилни кабелни системи и акумулаторни кабели получава помощи за най-много работещи – 893.

"От другата седмица всички фирми ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. за да може да изграждате детски площадки или кътове или забавачници. Така родителите, особено майките, да има къде да оставят децата си да играят и да се социализират, вместо да плачат вкъщи", каза Борисов. 

"Отделили сме към 15 млн. лв. за това", каза премиерът. 

"Още 2 програми пускаме. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, с които да си помогнат в защитата срещу К-19", каза Борисов.

"Не трябва да допуснем затваряне на производства и икономиката ни да продължи да работи. Вчера Великобритания изтегли 40 млрд. паунда дълг. Представяте ли си колко много е това", запита Борисов. 

"Вкарваме тези мерки, за да може хем да се работи, хем хората да са по-сигурни и да не психясват, че ще има затваряне и може да останат без работа. Така ще са спокойни. Подкрепяме фирмите, за да може работата да не спира", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Имам един приятел тук - Асан. Той мислеше, че няма да направим Айтоския проход и се обзаложи на печено анге. Съжалявам за животното, но вече всичко е направено“, призна Борисов.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!