Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров проведе работна среща с ръководството на бразилската компания CSN, която проявява сериозен интерес да инвестира в „Кремиковци” АД. Компанията, със седалище в Сао Пауло, е сред водещите в стоманодобивния бранш в Бразилия, съобщиха от Министерство на икономиката. Основната й дейност е в металургичния, но тя развива дейност в строителния бранш и в добивната промишленост.
Разговорите са проведени с главния изпълнителен директор на CSN Бенджамин Щайнбрух, който е и вицепрезидент на Търговско-индустриалната камара в Сао Пауло. Българската делегация, която е на посещение в Бразилия, проведе официална среща с представители на Камарата.
По време на разговорите между министър Димитров и Щайнбрух беше организирана видео конферентна връзка с оперативното ръководство на „Кремиковци” АД и синдика Цветан Банков. Ръководството на бразилската компания е било запознато с техническите възможности на завода, както и с неговото текущо състояние. На срещата е решено спешно да се сформира експертна работна група от бразилската компания, която ще посети „Кремиковци” АД след седмица. /БЛИЦ