В oтговор на подадената от Мобилтел жалба в Комисията за защита на конкуренцията, БТК разпрати свое становище до медиите. БТК нарече конкуренцията между телеком операторите у нас „здравословна”.
Според компанията, всички промоции на БТК Груп са в съответствие с регулаторните изисквания у нас.
„Всяка една специална оферта е била изцяло потребителски ориентирана, като е предоставяла на клиента допълнителна стойност”, твърдят от Българската телекомуникационна компания.

В отговор на твърденията за „монополно положение” на пазара на ADSL достъп до интернет, БТК отбелязва, че има сключени и действащи договори за „битстрийм достъп”, позволяващи на всички конкуренти на телекома да получат достъп но крайния клиент.
Според последния доклад на КРС, компанията има 22% дял от общия пазар на интернет услуги в България и коментира дела си като далеч от позиция на монополист.
От БТК определиха ситуацията като „нагнетяване на напрежението и отвличане на вниманието на обществото от най-наболелите проблеми в сектора, а именно най-високите цени за терминиране в мобилни мрежи в Европа, които българинът плаща”.  /БЛИЦ