Офиси в по-малките градове ще консултират безплатно
Компанията Джобтайгър ООД, известна с едноименния кариерен уеб портал, стартира проект за безплатно подпомагане на търсещите работа, съобщава TechNews.bg. Проектът предвижда откриване на офиси на Джобтайгър в по-малките градове в страната и обучение на местни специалисти по специализираната международна програма за кариерни консултанти – GCDF (Global Career Development Facilitator).

Целта е да се предостави адекватна консултантска и информационна подкрепа на възможно най-много българи извън големите градове, съобщиха от компанията. В последните 3 месеца Джобтайгър откри 5 офиса в градове с недостатъчно разнообразни по съдържание и обем консултантски услуги за търсещите работа – това са Габрово, Сливен, Казанлък, Шумен и Русе.

Безплатните консултантски услуги на компанията са насочени към хора, които са трайно безработни или останали наскоро без работа, както и към желаещите да променят професионалното си развитие и/или да намерят по-добре платена и по-удовлетворяваща ги работа. Специално кариерно подпомагане ще получават и кандидат студенти и ученици в горните класове, които имат нужда от подкрепа при избора на специалност и кариера.

Това, което ни кара да вярваме, че проектът ще е успешен, са фактите и опитът, който имаме от консултирането на клиенти в София. Над 80% от тях намират отговор на въпросите, които са ги интересували – какви са моите силни страни и в коя професия най-добре ще се реализирам.
Повече от половината клиенти на компанията споделят, че след кариерното консултиране започват да гледат на сегашната си работа по друг начин, отразяващ и обхващащ персоналните и професионалните им интереси, нужди и амбиции. Това им помага да открият нови възможности за развитие там, където досега не са могли, коментираха от Джобтайгър.

За много клиенти усвояването на редица универсални умения в процеса на кариерното консултиране е допълнителен бонус и мотивиращ фактор. Такива са уменията да си поставят цел, да съставят план за действие, да оценяват и коригират постигнатите резултати и др. Джобтайгър ООД, чрез дъщерното си дружество Фондация на бизнеса за образованието, държи правата върху разпространението и развитието на GCDF сертификата за Балканския полуостров. /БЛИЦ