"Екуест Болкан пропъртийз" продаде търговско-развлекателния център от типа "мол" "Сити център София" на Heitman European Property Partners III, част от американската компания "Хайтман", за 101.5 млн. евро, съобщи "Дневник", като се позова на Дау Джоунс. Сделката, която се очакваше да бъде финализирана от няколко месеца, беше обявена на 19 септември и трябва да бъде финализирана през ноември.
"Екуест" стана собственик на мола преди около две години, още преди центърът да бъде завършен. Обявената цена на сделката тогава беше 94 млн. евро, а продавач - "Стройтаун", свързвана в медиите с Румен Гайтански, доскорошен концесионер на сметосъбирането в София.
Heitman European Property Partners III придобива дружеството "Лерма" (Lerma BV), което е 100% собственик на "Аурига" ЕАД, притежаващо "Сити център София". Продажбата трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

Междувременно "Екуест" обяви, че започва да строи търговски парк в Румъния и ще инвестира 45 млн. евро в него. За целта фондът е придобил терен от 80 дка и планира да завърши проекта си за 18 месеца. /БЛИЦ