Попълнете търсена ключова дума или фраза

Ето защо ресторантьорите са бесни и настояват за...

https://blitz.bg/ikonomika/eto-zashcho-restorantorite-sa-besni-i-nastoyavat-za_news794494.html Blitz.bg

Колегите ни не вярват, че ще получат 20% от оборота, заяви Емил Коларов

София, България 20 Ян. 2021, 08:24 2046 прочита 2 коментара

„Готови сме за компромис за пореден път. Готови сме да подкрепим част от желанията на правителството и здравните власти. Но не виждаме готовност за компромис от тяхна страна”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България в отговор на въпрос дали заведенията ще подновят работа в момент, в който все още има забрана за отварянето им.

По думите му браншът иска да отвори врати на 1 февруари, както беше обещано от властите. „Не можем да си обясним поради каква причина само ние продължаваме да стоим затворени, а ресторантите в хотелите работят”, посочи той.

Според Коларов датата 14 февруари не е добър вариант, тъй като тогава става много труда обработката на информация, свързана с помощи за персонала и компенсациите за фирмите.


„Предложихме компромис – да се отворят дневните заведения от 1 февруари, като се спазва отстояние, капацитета се намали и заведенията работят до 23:30 часа. На 1 март предложихме да отворят нощните заведения и да отпаднат  ограниченията за дневните. Здравният министър обаче не е съгласен”, посочи той.

По думите му браншът обмисля всякакви варианти, включително да се прибегне до така нареченият „италиански модел”, при който заведенията отвориха въпреки забраните.

„Оставаме в стачна готовност и в очакване  да видим какво ще решат властите утре”, посочи Коларов и допълни: „Искаме само едно нещо – нашите колеги да работят. Това е възможност, от която сме лишени от много време и то само нашият бранш”.

2 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам