Фирма “Конкордия груп” е измамила над 300 българи като е обещала по–добро заплащане и легален престой на българите в Шотландия, твърдят потърпевши пред БНР.
С решение от вчера фирмата е поставила условие българите да напуснат работа и да се върнат в България, повечето от тях обаче нямат пари.
“Фирмата ни обеща легален престой с всички документи, но се оказа, че нямаме такива и сме напълно нелегални. Обещаха ни да сме по 4 човека в каравана, а сме по 8 в някакви контейнери, газим в кал докато отидем до тоалетна. Едва си изкарваме прехраната”, разказва потърпевш. “Оказа се, че трябва да напуснем до 5 дни, защото не могат да ни изкарат документи. От 300 – 350 българи сега да са останали не повече от 100 човека”, допълва той.

Управителят на фирмата Анатолий Йорданов твърди, че престоят на българите в Шотландия е напълно законен и ще осигури автобуси, с които да се върнат. “До събота има срок да установим нещата. Няма проблем, ще им се преведат пари по сметката да се върнат, това са легално командировани хора, имат документи”, обясни Йорданов. /БЛИЦ