Президентът на ПФК "Черноморец" АД (Бургас) Ивайло Дражев съди 22 медии за обща сума около 2,2 млн.лв. заради неправомерно използване на името на клуба. Това съобщава в. "24 часа", който се е сдобил със списъка на всички дела, които води Дражев. Те са общо 48, като част от тях са срещу футболисти, но има и срещу МВР и Държавната агенция за младежта и спорта.
Дражев настоява по никакъв повод играещият в "А" група ПФСК "Черноморец Бургас" да не бъде наричан с името на неговия клуб.
"Още от лятото на 2005 г. пускам покани до различните медии за коректно употребяване на името "Черноморец". Последната дори беше нотариално заверена", обясни Дражев. "Не може "Черноморец" и означението "Бургас" да се използват за друг футболен клуб освен за този с 90-годишна история, на който аз съм собственик. През годините съм отглеждал децата на Бургас. Хвърлил съм милиони левове, дал съм здравето си. В тази връзка осъдих Община Бургас и местния общински съвет за криминалните им действия по регистрацията на друго паралелно дружество и за въоръжения им взлом на стадион "Черноморец", който унищожиха по най-бруталния начин", каза още Дражев.

През последните години повечето медии бяха изключително нагли. Завел съм дела, като исковете стартират от 50 000 лв. За телевизиите сумите ще са значително по-големи, коментира още футболният бос. /БЛИЦ