Френската компания Barnes International Realty се очаква да търси дял от непрекъснато нарастващия пазар на луксозни жилища в Гърция, който обещава на инвеститорите по-големи капиталови печалби от конкурентните пазари в чужбина, пише "Български новини". 

Миналата седмица Барнс, една от петте водещи световни компании в сектора, обяви своето навлизане в местния пазар със създаването на Barnes Greece под ръководството на Катерина Мицотаки, която има значителен опит в пазара на недвижими имоти, като е основала и управлявала Real Est8 агенция за недвижими имоти.

Барнс присъства в над 60 града по света с мрежа от 85 клона. Той управлява повече от 36 000 имота, а стойността на извършените през миналата година транзакции възлиза на 4,2 милиарда евро. Чрез гръцкото си дъщерно дружество Барнс присъства в области с голям интерес в цяла Гърция, включително в Атина. Пристигането на Barnes International Realty е достатъчно доказателство за нарастването на международния интерес към местния пазар на луксозни жилища, тъй като търсенето от чужбина се е увеличило, особено през последните няколко години. Това нарастване се дължи на два основни фактора:

Постепенното възстановяване на политическата и икономическата стабилност с отстраняването на риска от гръцко излизане от еврозоната и виждането от страна на кандидат-купувачи в чужбина, че гръцките луксозни имоти са на особено атрактивни цени до други популярни дестинации, без недостатъци в качеството.

Анализаторът на Algean Property Constantinos Sideris подчертава, че в много случаи гръцките имоти в тази категория са по-луксозни и на много по-привилегировани места, отколкото имоти с подобна цена в чужбина. Барнс няма да бъде сам в Гърция:  Christie е отдавна партньор на местната агенция Ploumis-Sotiropoulos, докато Sotheby’s International Realty е осигурила значително присъствие в страната чрез Savvaidis & Associates.