Гриша Ганчев е решен да се включи с едър замах в медийния бизнес у нас и в Македония. Собственикът на империята "Литекс комерс" АД договорил вече подкрепата на влиятелна руска медийна групировка в това свое начинание. Руснаците издавали спортен и два политически ежедневника с общо тираж от 9 млн. броя дневно в отечеството си, съобщи днес отговорен източник.
Общият проект между най-големия спортен меценат у нас и "братушките" се родил покрай съдружието им в конния спорт. Двете страни били набелязали вече строителството на най-добрия на Балканите хиподрум до Ловеч. Спортното съоръжение ще домакинства на престижни конни надбягвания всяка седмица. За отразяването им ще се издавал специализиран вестник, който ще се разпространява и в Македония, където в Битоля Ганчев стопанисва захарен завод. Отделно самите кушии ще се предават пряко по бъдещия тв канал на "Литекс" и руснаците. Освен това партньорите предвиждали и пускането на група информационни сайтове, все още тяхната насоченост обаче се пазела в тайна.
Стартът на новия медиен проект бил насрочен за края на ноември т.г. Той щял да предизвика сериозни размествания на медийния пазар от двете страни на Балкана.
Ганчев дал ход и на още други два проекта. Първият е свързан с изграждането на жилищно-търговски-спортен комплекс в северозападното предградие на Ловеч. Той щял да обслужва най-вече нуждите на уникалната за страната ни футболна академия "Литекс" и представителния отбор на клуба. Вторият мащабен проект е свързан със застрояването на луксозен хотел и казино в кв. "Вароша", който в Ловеч се ползва със славата на парижкия Латински квартал. /Гергана Димитрова, БЛИЦ