Гръцката национална банка се сдоби с хотел на длъжник в курорта Свети Влас. От банката в момента се опитват да пласират обекта под наем за 60 000 лева на година (без ДДС).
Хотелът „Сънрайз” се намира в центъра на комплекса, в близост до морския бряг. Инвестицията обаче явно се е оказала неуспешна, съобщава "Флагман". 

Официален собственик на имота в момента е дружеството „Ей ар си мениджмънт ту” ЕАД, което е част от групата на Националната банка на Гърция. От дружеството организират търг в София на 21 юли на адрес на „Обединена българска банка” (ОББ), която също е собственост на гръцката финансова институция. Началната минимална тръжна цена е 60 000 лева, става ясно от обява в национален ежедневник.Хотелът е построен през 2008 г. и се състои от две сгради - една до друга, с открит басейн между тях. В едната постройка има девет стаи и три апартамента, както и сауна, джакузи, басейн, фитнес, зала за масажи, снекбар с кухня. Във втората сграда има само стаи – около 30 на брой.Хотелът вероятно се нуждае от ремонт, защото не е експлоатиран през последните две-три години, така че този сезон ще е загубен за евентуалния наемател.

От гръцката банка са опитали да продадат хотела, но не са получили добри оферти. Затова и са решили да го отдадат под наем.