Израелската фирма Мелина ще инвестира 125 милиона лева в строителството на Мол Марково тепе в Пловдив, съобщи управителят на компанията Яков Нив при официалния старт на изграждането на търговския център, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
В мола ще има 9 надземни и 4 подземни етажа и ще бъде най-луксозният в страната. 300 работни места ще бъдат открити до края на ноември, като персоналът ще бъде ангажиран със строителните дейности. По проект обекта трябва да бъде завършен в края на 2009 г. и тогава в него ще работят минимум 1000 души. В началото ще бъде открит само шопинг центърът, който ще е на 3 нива и с градина на покрива, а няколко месеца по-късно – и първите в Пловдив офиси, клас А. Подземният паркинг ще бъде с 600 места.
Следващата седмица комисия от община Пловдив и независими експерти ще посети домовете на хората, които са подали жалби заради строителните работи на Марково тепе. Фирмата-инвеститор е готова да покрие констатираните щети, ако комисията докаже, че те са причинени от приключилите наскоро взривни работи в района. /БЛИЦ