Около 60% от консумираните сирена в страната са направени от растителни мазнини или в тях са вложени от такива. Това обаче е абстрактен процент, който няма как да се определи със сигурност. Това заяви пред bTV Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите.
&quot;Нашият потребител е много мнителен, затова предлагаме във всички български млечни продукти да се забрани вливането на растителните мазнини&quot;, разкри още той.<br /> <br /> &quot;Държавата, ако иска да помогне на българските производители и потребители, трябва да забрани влагането на растителната мазнина&quot;, обяви Димитър Зоров. По думите му най-правилно е проби от млечните продукти да се взимат от витрините по търговските обекти.<br /> <br /> &quot;Качественото сирене може да се разпознае по цената. Сирене под 8-9 лева не може да е истинско&quot;, завърши председателят на млекопреработвателите.<br /> <br />