Made in Bulgaria се завръща на пържолата

„Произход България” ще може да се изпише от 1 април догодина върху етикета на месото и месните продукти, които са произведени изцяло от родни суровини. Това става възможно, след като влезе в сила изискването да се посочва къде е отгледано и заклано животното. От бранша смятат, че предприятията, които работят с местни суровини, ще използват момента, за да се похвалят, че работят с родна суровина.

Информацията при предварително опакованите меса трябва да е изписана на етикета. Ако мръвките се продават в насипно състояние обаче, търговецът няма задължение да сложи голям надпис, на който да бъде посочено всичко за родословието на пържолата, което иначе трябва да стои в малкия етикет. В този случай купувачите имат право и търговците са длъжни да предоставят цялата информация, която им поискат. /БЛИЦ<br />