С имот от държавна фирма на цена няколко пъти по-ниска от пазарната се е уредил синът на отстранената шефка на Националната агенция по приходите Мария Мургина Мартин. Това показва справка на в. "168 часа" в имотния регистър.
Според нотариалния акт на 12 юли 2007 г. главният директор на Държавно предприятие "Строителство и възстановяване" продава на 28-годишния счетоводител Мартин Мургин свой собствен недвижим имот в столичния квартал Зона Б18А. Апартаментът се намира в непосредствена близост до най-големия столичен мол на бул. "Ал. Стамболийски".
Фирмата е наследник на бившите Строителни войски и е един от най-големите играчи в строителния бизнес.

Апартаментът е в груб строеж с площ 58 кв. м и мазе от 6,78 квадрата. Състои се от една стая, кухня и сервизни помещения. Цената, на която Маргин-младши го купува, е повече от прилична - 63 248 лв. В момента кооперацията е завършена и синът на Мургина отглежда там първата си дъщеричка.

Съседи казват, че синът на бившата шефка на НАП не е единственият VIP-обитател на луксозния блок.  В кооперацията, намираща се на тиха уличка и разполагаща със закътан вътрешен двор, до който имат достъп само обитателите на блока, живеят множество висши чиновници.

Прости сметки показват, че Мартин Мургин е платил за държавния апартамент по 1090 лв. или 556 евро за квадрат. Към момента на сделката пазарните цени на имотите в района са близо два пъти по-високи или около хиляда евро, коментират брокери.

Синът на бившата шефка изплаща апетитния апартамент на осем вноски от 2004 до 2006 г. и банков кредит от 5324 лв. Към днешна дата цената на бившето държавно жилище, купено от Мургин за 63 248 лв., е скочила повече от два пъти и струва 150 000 лева, коментират брокери.

29-годишният Мартин Мургин е наследил счетоводния бизнес на майка си. Според системата ДАКСИ Мургин е собственик на фирма "М-Бул" ЕООД. Дружеството дава данъчни консултации и извършва счетоводни и одиторски дейности. Фирмата "М-Бул" е създадена през 1992 г. от самата Мургина, но 6 години по-късно е прехвърлена на сина й. /БЛИЦ