Над 200 сделки са сключили участниците в Автомобилния салон, който се провежда в рамките на Есенния панаир в Пловдив. Най-голям е интересът към колите от среден клас, твърдят от фирмите изложители. Според техни представители броят на реалните сделки ще е по-голям, тъй като много от клиентите първо си харесват кола на панаира, а след това я купуват в шоу-рума, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.
Очакват се активни продажби през октомври.  76 фирми от 15 държави се представят на седмото издание на Автомобилен салон Пловдив. 13 премиери зарадваха почитателите на хубавите коли. Експозициите са сред най-атрактивните на Международния технически панаир, който продължава до 4 октомври включително.
Освен многото автомобили, на изложението бе продадена и лодка за 100 000 лева. Италианската моторница LOMAC е с дължина 8 метра, има двигател с мощност 225 конски сили. Макар че вече е есен, веднага ще изпробвам лодката си с още петима приятели на борда, споделил новият собственик. Той купил моторницата от щанда на голяма пловдивска компания, предлагаща машини и техника за различни браншове, включително морско оборудване. /БЛИЦ