Първоначалният шок, когато всичко беше спряно като покупки, освен храната, полека се преодолява и се връщаме към по-нормална ситуация. Това коментира пред БНТ икономистът Георги Ангелов.

"Има мерки, има отстояния, има маски, но това не пречи да отидеш на фризьор, да отидеш в някое магазинче, да си купиш нови обувки, ако са скъсат...", посочи той. 

Според него може би сме минали най-тежкото от гледна точка на потреблението, както и на индустрията.

Нашите заводи затвориха, защото затвориха автомобилните заводи в Германия, но вчера отвори първият автомобилен завод в Чехия, следващата седмица се очаква още няколко да отворят и вероятно в началото на май по-масово ще видим отваряне в Западна Европа на автомобилни заводи, съответно нашите заводи, които произвеждат части и компоненти, също постепенно през май ще започнат да работят, прогнозира Георги Ангелов.

"Струва ми се, че сме минали най-лошото. Това не означава, че тръгваме към бързо възстановяване, но не се сриваме толкова, колкото през месец март", заяви икономистът. 

Един отрасъл не се възстановява и няма скоро да се възстанови и това е туризмът и най-вече международният туризъм, каза икономистът.