Договор за разкриване на представителство на немската провинция Райнлан-Пфалц на територията на община „Марица“, област Пловдив, ще бъде подписан днес от бившия държавен секретар на провинцията Валтер Щруц и от кмета на общината Запрян Дачев, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Немското представителство ще е структура на „Център за Средна и Източна Европа РАЙНЛАНД-ПФАЛЦ (MOEZ)” ГмбХ и „Структурна Банка РАЙНЛАНД-ПФАЛЦ (ISB)” ГмбХ.
Според клаузите на договора Община „Марица” ще осъществява дейност за регион Пловдив и Южна България в сферата на местния маркетинг и насърчаване на търговията и съвместната дейност с цел подпомагане на предприятия от Райнланд-Пфалц при износа на тяхна продукция, при идентифициране на партньори, при търговски обмен и сътрудничество. Ще оказва съдействие на предприятия от регион Пловдив и Южна България при идентифициране на подходящи партньори от Райнланд-Пфалц и ще насърчава съвместни икономически дейности на Германската провинция Райнланд-Пфалц и регион Пловдив и Южна България. Община „Марица” ще предостави обичайни дейности при посредничество в рамките на компетенцията си по отношение на търсени търговски контакти на малки и средни предприятия от двата региона. В рамките на договора на Община „Марица” се предоставя представителен офис в Центъра за Средна и Източна Европа на летище Франкфурт-Хаан, където ще бъде назначено лице, което ще ръководи посочения офис и ще извършва дейности съобразно договора.

Димана Тодорова, БЛИЦ