Г-н Божков е постъпил много некоректно и много неправилно. Това е нещо, което не би трябвало да го прави. Както знаем той има договор с Нова телевизия от 2012г.

Аз, като зам-председател на КРИБ, внесох предложение фирмите на г-н Божков да бъдат извадени като членове на КРИБ.

Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на КРИБ и председател на Минно-Геоложката камара Николай Вълканов относно паметната бележка, която Васил Божков публикува.

Тя е от среща, която провел със собственика на "Адванс Медиа Груп" Кирил Домусчиев на 10 юли миналата година. Бележката съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросния разговор му е оказан натиск да подпише рекламен договор.

„В КРИБ не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета, които не плащат осигуровки на работниците си. Имали сме други такива случаи и сме ги изключвали“, каза още той.

По думите му изваждането на фирмите на Божков така или иначе е трябвало да се случи по устав, тъй като има доказани 700 млн. задължения. "Този случай ме накара да взема това решение по-бързо", посочи още Вълканов.

„За нас е важно какви хора членуват при нас", категоричен бе той.

„Подразни ме и фактът, че Божков пусна чатовете с министъра на финансите. Ние всички се срещаме с министри. Срещал съм се с министъра на финансите, на енергетиката, на туризма.

По принцип това е правило – бизнесът да се среща с министрите. Тези срещи се правят винаги в кабинета на конкретния министър. Няма нищо тайно", каза той.

„По време на тези срещи винаги се спазва рамката на законността“, категоричен бе зам.-председателят на КРИБ.