"Ворскла Стийл България" и “Булгаргаз” ще преговарят днес за увеличаване на подаването на газ за “Кремиковци”. Това съобщи пред Агенция БЛИЦ Людмил Павлов, председател на синдикалната организация “Металурзи” към КТ „Подкрепа”.
Той уточни, че още от миналата седмица се водят разгори с “Булгаргаз” от страна на компанията на украинския милиардер Константин Жеваго, която има подписан договор за ишлеме с комбината.
Целта е да се увеличи количеството на газа, за да има производство. "Ворскла Стийл България” планира за 60 дни да достигне 60 – 70 тона краен продукт от металургичния комбинат, каза Павлов. Вече има увеличена доставка на суровина за “Кремикорви”, а освен това компанията на Жеваго има намерение след някои ремонти да достигне производство над 100 хил. тона.

Хората на украинския милиардер ще преговарят освен с "Булгаргаз", с НЕК и БДЖ за възстановяване на доставките и погасяване на текущите задължения на комбината.
До четвъртък всички служители на “Кремиковци” ще получат заплатите си за юни, каза още Людмил Павлов, като уточни, че изплащането им е започнало през миналата седмица.
В края на септември се очаква да бъде първото събрание на кредиторите на "Кремиковци" след обявяването на фалита, на което да се приеме и оздравителна програма./БЛИЦ