Безпрецедентни нарушения на европейското законодателство извършват големи търговски вериги, пише в. Преса. Залежало вносно месо се продава като прясно, а за да не лепне мръвката, тя се обработва с консерванти. Затова с подменени документи продуктите се представят като български.
По стандартите прясното месо е със срок 7 дни, което е трудноизпълнимо за вносната стока посочва доктор Румен Караманов, бивш генерален директор на Националната ветеринаромедицинска служба (2011-2002 г.).&nbsp;<br /> <br /> Често на щанда за прясна разфасовка се предлага свински врат с кост по 9-10 за кило, а до него обезкостено месо по 7-8 лева. То е обработено с хранителни добавки и трябва да се приема като полуфабрикат, предупреждава д-р Караманов.<br /> <br /> Според медика властите трябва да предприемат незабавни мерки и да спрат мащабната престъпна схема и да конфискуват залежалата стока.