Средствата за допълнителната помощ за семействата с близнаци не са предвидени в бюджета. Нямаше как да ги предвидя след второ четене, коментира министърът на финансите Пламен Орешарски преди заседанието на МС. От думите му стана ясно, че парите трябва да бъдат осигурени от резерв на социалното министерство.
Орешарски каза още, че не знае дали тези средства са заделени от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.
Жените с близнаци и майките, които са редовни студентки, ще получават допълнителни средства за отглеждането на децата си, предвиждат промените в Закона за семейните помощи за деца. Парите ще се дават до навършване на една година на детето. За всеки един от близнаците правителството ще дава допълнително по 100 лева месечно. Майката обаче ще получи наведнъж полагащата се сума за първата година на детето. Така предвидените средства за близнаци са 2400 лв., а при тризнаци - 3600 лева.
На въпрос - може ли да се отделят от Бюджета средства за 30 работни заплати обезщетение на работниците от „Кремиковци”, които ще бъдат съкратени, Орешарски заяви: „Ако имаше, щях да ги разпределя по други направления”. 
Все още не е ясно с колко ще се увеличат заплатите на полицаи и военни от първи юли и дали има средства за това, след като  сега ще нарастнат със задна дата от 1 януари. По въпроса за увеличението на заплатите юли месец заместник-министърът на вътрешните работи Соня Янкулова обясни, че това, което може да направи министерството е не повече от 5-10 процента, останалото трябва да разчете допълнително от бюджета.
Петя Шекерлетова, БЛИЦ