От 1 септември ще започне преместването на павилионите от централната градска част на Плевен, съобщи днес градоначалникът Найден Зеленогорски.
Според него голяма част от хората в павилионите вече нямат съответните права, загубили са ги, преотдали са ги или са незаконно там. Тези, които са законно, ще имат право да участват в конкурс и ще им бъдат предложени други места в централната градска зона. Шест от павилионите ще бъдат преместени до Спортно-информационния център, а други шест - на площад "Стефан Стамболов" до театъра. Найден Зеленогорски допълни още, че дори търговците да откажат да излязат от павилионите и да окажат съпротива, мотокари все пак ще махнат конструкциите.

Над 20 павилиона, разположени в центъра, ще бъдат премахнати. В края на август изтичат и едномесечните предизвестия, които Община Плевен е изпратила на търговците, че трябва да освободят терените, на които са разположили своите търговски обекти.

Търговците от своя страна са категорични, че ще търсят правата си в съда. На 28 юли те получили предупредителното писмо. Мотивите на администрацията на Найден Зеленогорски, тиражирани в публичното пространство, са, че павилионите загрозяват централната градска част и трябва да бъдат премахнати. Според търговците обаче целта обаче е друга - собствениците на павилиони да бъдат натикани в МОЛ-а. " Т. е. като ни изгонят от тук, да влезем там. Но с книги това няма как да стане. Не можем да плащаме наем от 1 500 - 2 000 лв. Сега даваме по 100 лв. Ние богати няма да станем, но поне си изкарваме хляба", категорични са продавачите, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Плевен. /БЛИЦ