Парното може да поскъпне веднъж от декември и още един път от януари, въпреки че този вариант не е желателен. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Константин Шушулов, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
ДКЕВР обмисля и варианта цените на топлоенергията да се променят на всеки три месеца заедно с цените на природния газ, посочи още Шушулов. "Очевидно ще вървим в тази посока. Ако има увеличение на цената на природния газ, ще има увеличение на цената на парното. Ако спада цената, ще спада и цената на парното", обясни председателят на ДКЕВР.
Според него ще бъде направено всичко възможно за най-бързо връщане на едномесечното отчитане на електрическата енергия от ЧЕЗ. Ще ги притискаме там, където е възможно веднага да влезе едномесечното отчитане. Там, където още не са приключили с последното тримесечно отчитане, постепенно ще минат към едномесечно. Очевидно не може да стане с магическа пръчка, категоричен бе Шушулов. По-рано днес стана ясно, че ЧЕЗ все още не могат да се върнат към едномесечното отчитане на енергията. /БЛИЦ