Пикадили Младост във Варна започна работа на обяд, а Пикадили Владиславово е все още затворен, след като рано тази сутрин в близост до магазините избухнаха взривни устройства. Другите супермаркети Пикадили работят нормално. Това се казва в официално съобщение от веригата хипермаркети.
Собственик на магазините е сръбската “Делта холдинг”. Очакваме бърза реакция от правителството на Република България и защита на инвестициите на Делта Холдинг, който извършва своята дейност съгласно всички закони на Република България, посочиха в официално съобщение от “Пикадили”. От там допълват, че за по-малко от една година Делта Холдинг е вложил в развитието на търговията с бързооборотни стоки в България 70 милиона евро, осигурил е работа на 1500 служителя и планира да вложи още 150 милиона евро през следващите две години.
Необходимо е Правителството на Република България да осигури всички условия за безопасна и сигурна дейност на сръбските компании, така както това е гарантирано на българските компании в Сърбия. Очакваме от Правителството на Република Сърбия да осигури безпрепятствено развитие и да подкрепи всички местни компании, които инвестират в региона и в Европа. По този повод Делта Холдинг е осведомил Правителството на Република Сърбия с молба да осведоми Правителството на Република България, посолството на България в Сърбия, както и представителите на Европейския Съюз в Белград, се казва още в съобщението.  БЛИЦ припомня, че при днешните взривове нямаше пострадали, а материалните щети бяха незначителни - повредени входни врати на обектите. /БЛИЦ