Проверка с непредвидими последици е в ход в Общинска служба "Земеделие"-Тетевен от днес заради отправените обвинения от тетевенския кмет Николай Павлов, че в района разните заменки на земи се вършат с нейно знание. 57-годишният градоначалник огласи и, че за заграбването на общински терени били известени и нейни висшестоящи началници в Ловеч и София, но отговор и от тях нямало, научи БЛИЦ. Информацията бе потвърдена от инж. Николай Трифонов, шеф на областната дирекция "Земеделие" в Ловеч.
Според него проверката започнала лично по негово разпореждане. "Ако се докажат пропуски в работата на тетевенските колеги по повдигнатия въпрос, техният началник д-р Венцеслав Ненов може да бъде и уволнен. Кметът ще трябва обаче да им се извини, ако думите му се окажат невярни", коментира инж. Трифонов.
Според него Павлов допуснал ред неточности в изявлението си. "Случаите, за които той говори, са в правомощията единствено на Общинския съвет и общинската администрация. Най-малкото не е коректно да се прехвърля вината върху местната служба "Земеделие", която няма каквото и да е участие в тях", добави инж. Трифонов, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч. /БЛИЦ