Две нови изложби са включени в програмата на Международен панаир — Пловдив за тази година. През март ще се проведе Специализирано изложение за облекло, текстил, обувки, кожени изделия и аксесоари «БГГейт Пролет».
Изложбата се организира съвместно от панаира, Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ) и фирма «Андрит». Амбицията на «БГГейт Пролет» е да доразвие изложбата «Тексмод», която бе част от Пролетния панаир и е първата стъпка в преструктурирането му в няколко самостоятелни браншови изложения, ориентирани към специалистите. Изложението ще се проведе през март по настояване на фирмите производители, заради предстоящото зареждане на магазините за пролетно-летния сезон и абитуриентските балове.
Другата нова панаирна проява е Международната специализирана изложба за опаковки, машини, материали и рециклиране Balkan Packaging («Балкан пакиджинг»). Досега изложението се провеждаше през ноември в София, но организаторите от «Виа експо» са предпочели да го преместят в Пловдив. Така в началото на юни заедно с Международната изложба за печатна комуникация «ПринтКом» ще се проведе и BalkanPackaging. Проявата на практика е единственото у нас събитие в опаковъчния бранш и ще покаже най-модерните машини за производство на опаковки, както и за опаковане на различни видове просукти. Акцентът обаче ще бъде браншът рециклиране. Димана Тодорова, БЛИЦ