Прокурорът Божидар Джамбазов, който замества градския прокурор Николай Кокинов, е взел предвид евентуални нарушения в "Кремиковци", за което днес по-рано информираха синдикатите. Той е уведомил правоохранителните органи да проверят за нормалния ритъм на работа в комбината, съобщи за Агенция БЛИЦ говорителят на главния прокурор Маргарита Попова. Ще бъде извършена проверка дали от комбината са изнасяни документи. Ако бъдат регистрирани нарушения би трябвало да бъде информирано ръководството на комбината.
БЛИЦ припомня, че тази сутрин синдикатите се обърнаха с писмо до министрите на вътрешните работи и правосъдието, главния прокурор относно охраната на "Кремиковци". "Имаме сигнали, че в комбината вървят кражби на тежки материални ценности - цветни метали, консумативи. Имам информация, че се изнасят и финансово счетоводни документи от хората на Арселор Митал. За това е необходимо да се вземат необходимите мерки, за да не бъдат накърнени националните интереси", каза по-рано за БЛИЦ Яначков.
Вчера състав на Софийски градски съд постанови решение, с което обяви в неплатежоспособност "Кремиковци" АД. Ана Миленкова бе назначена за синдик на предприятието. Синдикати и Министерство на икономиката и енергетиката обявиха, че са удовлетворени от решението на съда, тъй като могат да бъдат предприети по-нататъшни действия с предприятието, като например работа на ишлеме. /БЛИЦ