Национална агенция "Пътна инфраструктура" иска корекция на бюджета си и настоява за 382 млн. лева от бюджетния излишък. Парите са необходими за изплащане на задълженията към стротелните фирми и за довършителни работи, заяви председателят на НАПИ Димитър Иванов, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
НАПИ очаква днес одита за фирмите, спечелили конкурса за първите два лота на АМ "Тракия", съобщи още Димитър Иванов. Досега 28 компании са подали документи за участие в търга.  Утре ще се проведе отварянето на тръжните документи за избор на изпълнител на строителството на АМ "Тракия" -Блок 3. Голям брой от закупилите тръжни документи са международни фирми. 
По отношение на АМ " Марица" Димитър Иванов заяви, че в момента се подготвя тръжната документация. Самата магистрала нямало да се разделя на участъци, а ще се строи изцяло.
При АМ  "Струма" предстоят още два лота, но е възникнал технически проблем. 
Относно изграждането на АМ  "Люлин" Иванов каза, че няма достатъчно човешки и технически ресурс. Предложена е нова програма, по която трябва  да работи изпълнителят.
Подготвено е зимното почистване в страната като ще се създаде нова методология в тази дейност, която ще влезе в сила следващата година, съобщиха още от НАПИ.
Десислава Вангелова, БЛИЦ