Работниците от фирма „Напоителни системи” в Перник спряха работа за един час. Те протестират заради ниските заплати и неизпълнение на Колективния трудов договор.
Едночасовата стачка в „Напоителни системи” – Перник е организирана от синдиката „Подкрепа”. Протестиращите излязоха с искане за привеждане на работните заплати към заложените завишения в Колективния трудов договор. 74-те работници настояват за увеличение на възнаграждението с не по-малко от 50 процента, считано от 1 август, както и осигуряването на работно облекло каквото не е давано от две години в местния клон. В момента средната заплата в „Напоителни системи” – Перник е около 330 лева, а регламентираната минимална в КТД-то е 297 лева.

„Част от нас живеят месечно с по 250 лева, колегите в страната получават средно по 430-450 лева”, отправиха критика към местното ръководство протестиращите. Това, което става в момента в „Напоителни системи”, ще стане и в „Български пощи”, ВиК и във всички предприятия с общинско и национално участие, предупреди областният лидер на „Подкрепа” Любомир Жотев. /Дарик радио