Поне 100 хотела са обявени за продажба в Слънчев бряг и Несебър, съобщава “Стандарт”. Само в сайта imot.bg са извадени 30 обекта в най-големия ни курорт.
Притиснати от финансовата криза, инвеститорите бързат да се отърват от скъпите сгради дори на цена, по-ниска от себестойността им. Най-много са офертите за хотели и сгради тип “жилищни кооперации” в зона “Запад”. Все по-често обаче започват да се продават и баровските хотели на брега на морето.

Най-високата цена, поискана от собственик, е 25 милиона евро. Тя е за супер луксозен хотел на първа линия със застроена площ от 50 000 кв. м. Огромният комплекс, чието име се пази в тайна, де факто се продава за скромните 500 евро на квадрат. Още десетина хотела, разположени на първа линия в световно известния български курорт, очакват новите си собственици.
Не всички хотели обаче се предлагат евтино. Бутиковият хотел "Дюн" на застреляния висаджийски бос Георги Илиев, е обявена за 12 млн. евро или 2180 евро на квадрат без ДДС. Руски бизнесмен е стигнал преди броени дни до сделка за "Дюн", но внезапно се е отказал на финала.  /БЛИЦ