В Пловдивския окръжен съд ще се проведе заседание по делото за несъстоятелност на местната превозваческа фирма „Градски транспорт”.
Дружеството, 67% от които е частна собственост, а останалите 33 на сто са общинска, бе обявено за неплатежоспособно след иск на фирмата за търговия с горива „Векта”. Очаква се днес от „Векта” да оспорят предявените вземания от приватизатора на „Градски транспорт” - „Транс сити”.

БЛИЦ припомня, че вчера собственикът на „Векта” Петър Никленов обвини община Пловдив, че като акционер във фирма „Градски транспорт” не упражнява достатъчен контрол. Никленов твърди, че „Транс сити” източва „Градски транспорт” със съучастието на синдика Иван Зонков, който не е реагирал на факта, че фирмата не плаща лизинговите вноски на новозакупените автобуси.

Изказвания на кредитор ден преди редовно насроченото от Окръжен съд-Пловдив заседание по делото за несъстоятелността на „Градски транспорт-Пловдив” АД е най-малкото неуместно, коментираха от „Градски транспорт – Пловдив” АД и заявиха, че не желаят да влизат в полемика в настоящия момент, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. /БЛИЦ