В първата седмица на февруари Индексът на тържищните цени (ИТЦ)се повиши от 1,415 до 1,437 пункта. През януари цените на хранителните стоки бяха стабилни и ИТЦ беше средно 1,410 пункта.
Кравето сирене поскъпва с 0,2 на сто и се продава по 4,68 лв./кг, а кашкавалът тип &quot;Витоша&quot; се търгува по 10,34 лв./кг - с 0,5 на сто по-евтино от миналата седмица.<br /> <br /> Олиото поскъпва с 0,4 на сто - до 2,37 лева за литър, а яйцата - с 0,01 лева, и се продават по 0,22 лева за брой. Каймата се продава почти без промяна - по 4,86 лева за килограм. Цената на захарта намалява с 0,5 на сто - до 2,13 лева за килограм. Брашното тип &quot;500&quot; е с 2,3 на сто по-висока цена и се търгува по 0,89 лева за килограм.<br /> <br /> Краставиците поевтиняват през тази седмица с 0,4 процента - до 2,67 лева за килограм, а оранжерийните домати се търгуват по 2,05 лева за килограм - с 4,6 на сто по-скъпо от края на януари. Цената на зелето се повишава с 10,0 на сто - до 0,44 лева за килограм на едро. Със 7,0 процента - до 0,40 лева, за килограм намалява цената на картофите.<br /> <br /> Портокалите поевтиняват с 1% - до 0,95 лв./кг, а лимоните поскъпват с 0,8 на сто - до 1,32 лева за килограм. Цената на мандарините намалява със 0,9 на сто - до 1,15 лв. за килограм. Ябълките се продават по 1,02 лева за кг, с 6,3 на сто по-скъпо от края на миналата седмица<br /> <br />