Инвеститорът в „Мол Плевен” - фирма “Аладин” избра за главен изпълнител на строежа строителната компания “Софстрой”. Договорът за строителство беше подписан тази седмица. Изборът на контрактора е направен след официално обявената конкурсна процедура, в която взеха участие 10 строителни фирми.
Главният изпълнител ще влезе на строителната площадка още в началото на септември. Строителният процес ще продължи 45 седмици.
Изграждането на най-мащабния проект за Плевен и региона ще протече в три основни етапа. Първият ще обхване изпълнението на грубия строеж или фазата до акт 14, вторият етап ще е до предаването на обекта на инвеститора с протокол образец 15 и третият ще е довършителният етап, съобразно конкретните желания на наемателите. Процедури за избор на подизпълнители ще се провеждат и по частите „Електро инсталации”, „ВиК”, „ОВИ” и „Пожароизвестяване”.

Консултант на проекта и по време на самото строителство е международната компания „SGS”. Ексклузивните права при отдаване на площите под наем и пропърти мениджмънта са поверени на Colliers International. Грандиозният проект е дело на „Архитон” ЕООД с ръководител арх. Антоанета Златарева, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Плевен. /БЛИЦ