Игор Рибаков е милиардер, чието име може да прочетете в списъка на Forbes.


Той напълни стъклен трон с 1 млн. долара, за да може всеки желаещ да почувства енергията на парите и да стане успешен бизнесмен.

Този проект на Рибаков цели да мотивира хората да умножават своя капитал. Тронът е дело на художника Алексей Сергиенко и носи названието X10.

През октомври на петербургския бизнес-форум Synergy Global руският предприемач изнесе реч, в края на която от тавана на „Газпром Арена“ заваляха пари. Върху зрителите се понесоха банкноти на стойност 20 000 долара.

Всяка банкнота е била собственоръчно подписана от милиардера с пожелание хората да увеличат доходите си 10 пъти. Така бизнесменът се опитва да тласне хората да се осмелят да направят следващата крачка към осъществяването на целите им.

Стъкленият трон, пълен с милион долара, е добра идея, убеден е Игор Рибаков.

Това не означава, че е достатъчно да седнете на трона и утре вече ще бъдете богати. Не. Аз знам каква енергия са парите, не бива да я подценяваме. Хората, които седнат на този трон, ще получат от тази енергия. Ще се заредят.

Аз искам благосъстоянието и нивото на щастие на всички хора да се увеличат десетократно. Минимум 10 000 предприемачи да преуспеят като мен. Правя това заради тях, казва милиардерът.