Лектори от световен ранг като Том Питърс – “бащата” на пост-модерния мениджмънт, Рикардо Семлер – обявен за един от „Глобалните лидери на утрешния ден” от Световния икономически форум в Швейцария, и Мат Кингдъм – съсобственик на компанията „?What if!” – световен лидер в иновациите, са участници в международната конференция за иновации в мениджмънта на 16 април в София. Това съобщиха организаторите на събитието от „Лайфтайм ивентс”.
В програмата на събитието са включени През 1982 г., издавайки книгата „In Search of Excellence” Том Питърс и Боб Уотърман предизвикват истинска революция в мениджмънта, изграждайки нови основи на мениджърското управление (през 1999г. книгата е обявена от New Rivers Press за една от “3-те топ заглавия за бизнес литература на века”).
Неконвенционалното мислене на Том Питърс го е превърнало в един от най-влиятелните бизнес мислители на нашето време. Определeнията на медиите за него са от “баща на пост-модерната корпорация” (Los Angeles Times) през “най-провокативният и завладяващ мениджмънт гуру на Америка” (CBS MarketWatch), до “най-добрият приятел на бизнеса и неговият най-лош враг” (Business week). Последната му книга – „Re-imagine! Business Excellence in a Disruptive Age” e революционен поглед върху това как професионалистите и бизнеса могат да се развиват успешно, докато институциите се рушат.
Собственикът на бразилската корпорация СЕМКО Рикардо Семлер е световноизвестен с прилагания от него модел на фирмено управление, в който служителите сами определят заплатата си, избират шефовете си и имат достъп до цялата документация на компанията.
Другите лидери, които ще вземат участие в конференцията са Жан Гомес – председател на Енергиен Проект Европа и младши вице-президент на Енергиен Проект, базиран в Ню Йорк, и Джейн Спероу – директор „Комуникация със служители” в Сони Европа.
Част от присъстващите на форума ще имат възможност да се включат и в планирания за 17 април уъркшоп с Том Питърс.
В рамките на конференцията е планиран и дискусионен панел, в който български лидери, стоящи начело на иновативни и доказани компании, ще обменят успешни практики и бизнес модели. Поканени са Красен Кюркчиев – изпълнителен директор на Фикосота Синтез, Саша Безуханова - генерален мениджър на Хюлет–Пакард България, Цветан Лъжански – изпълнителен директор на Девин АД, и Виктор Пенев - съосновател на Нетинфо.бг.
Модератори на събитието ще са Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио, и Петкан Илиев, икономически анализатор.
Допълнителна информация за конференцията, лекторите, програмата и регистрацията може да бъде намерена на Интернет страницата www.innovationsummit.eu /БЛИЦ