Съюзът на собствениците „Слънчев бряг” отрече информацията на Държавната агенция по туризъм за фалити на хотели в курортния комплекс и я нарече „абсурдно твърдение", предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
В отворено писмо на Съюз на собствениците „Слънчев бряг” до министър-председателя Сергей Станишев се посочва тяхното „възмущението от изнасяната напоследък в медиите тенденциозна и невярна информация. Определени държавни институции, които би трябвало да утвърждават и защитават бизнеса в туризма – като един от най-печелившите икономически ресори, не само, че не го правят, а напротив – манипулират с тенденциозна информация общественото мнение и уронват престижа на бранша като пречат на нормалното функциониране и развитие на този изключително важен отрасъл”, се казва в писмото.
В него от съюза пишат още, че „сега е пиковият момент, в който всички ние – включително и ние членовете на СНЦ „Съюз на собствениците - Слънчев бряг” сме мобилизирали целия си ресурс, за да осигурим на туристите прекрасни условия за почивка. България наистина разполага с такива условия – отлична нова и реновирана материална база, уникална природа - съчетала море, планини и минерални извори, богато културно-историческо наследство. Всичко това прави страната ни изключително привлекателна туристическа дестинация. Бизнесът обаче, не може да изземе функциите на държавата и да осигури всичко онова, което е неин приоритет и задължение – от националната стратегия, активна политика до адекватно и отговорно държавническо мислене”, се посочва в писмото. /БЛИЦ