Винарска изба TODOROFF ще се разделя с едноименния СПА хотел в Брестовица. Това ще решават акционерите на общото събрание, насрочено за 10 октомври. Точка първа е продажбата на хотела, а точка втора – използване на приходите за преструктуриране на кредитите на компанията.
Хотелската база за селски туризъм TODOROFF Wine&Spa украси бутиковата изба в сърцето на Тракия преди малко повече от година и мениджърите му бяха с големи планове “в този емблематичен за българското винопроизводство регион”. За продажба сега е обявен целият хотелски комплекс от 7 апартамента, 3 двойни и 4 единични стаи, две оборудвани с мултимедия конферентни зали с 20 и 40 места, дегустационна зала под земята и СПА център с обособено място за изчакване и рецепция, масаж, козметика, склад, парна баня, хамам, тепидариум.
В средата на лятото се разбра, че Тодоров е продал 86 на сто от акциите си в капитала на дружеството за хотелска дейност “Полиартс” ЕООД заради натрупаните загуби. Още тогава той намекна, че вероятно ще се раздели и с хотела. Любопитна подробност в обявата за акционерното събрание сега е посоченият за купувач "Полиартс" ООД, заинтересовано лице по смисъла на чл.114 от ЗППЦК 2.

Тодоров неведнъж тази година е цитиран в медиите, че „в момента е изключително трудно на пазара за вино поради нелоялната конкуренция и предвид факта, че европейският пазар се е отворил и има голям внос на вина“.

Според проспекта на SPA център ТODOROFF в него за първи път в България се предлагат авторски винотерапевтични програми. Обзаведен е с идеята за хармония на сетивата и цялостно усещане за релаксация и наслада.
Процедурите са разработени на основата на активните съставки в екстрактите от грозде и лозови листа, натурално масло от студено пресовани гроздови семки, микронизирани джибри и гроздови семки, екстракт от червено вино, пресен мус от грозде в съчетание с натурални масла от карите, жожоба и авокадо, акациев мед, алое вера, биволско мляко и спeциално подбрани ценни растителни екстракти и етерични масла.
/БЛИЦ