Борис Цветков от местната коалиция „Обединена социалдемокрация” е най-богатият общински съветник в Берковица. Според данните от публичната имотна декларация, публикувана на страницата на КП КОНПИ Цветков има на влог в банки над 600 000 лева, пише "Конкурент".

Бизнесменът е и собственик на 8 недвижими имота – къщи и апартаменти, единият в София. В столицата Цветков е купил и гараж. Съветникът има фирма – „Булфлекс и Ко”.

От местната коалиция в малкия парламент на Берковица влязоха двама. Вторият е бившият кмет инж. Милчо Доцов. Доцов е декларирал спестени от заплати и пенсия около 78 000 лева.

17 са общинските съветници в Берковица – 5 са от ГЕРБ, 5 от коалицията НДСВ/ДПС, 4 от БЗНС, 2-ма от местната коалиция „Обединена социалдемокрация” и един от БСП – За България.

Председателят е от групата на НДСВ/ДПС. Милован – Жан Панталеев е вписал в декларацията си парцел  в село Боровци. Той е и собственик на фирмата „Милован БГ”.

Любомир Йоцов от същата група има 37 земеделски имота с обща площ около 100 000 декара. Той е наел и 27 чужди ниви. Йоцов има участие в пет фирми, притежава 4 товарни автомобила, 2 леки коли и един мотопед „Сузуки”. Съветникът изплаща овърдрафт в размер на 50 000 лева.

Любомир Тодоров /НДСВ/ДСП/ има дялове в „Лак Строй”, изплаща кредит от 45 000 лева, кара „Опел Вектра” и е собственик на нива и стопанска постройка. Пламен Илиев е декларирал лек автомобил „Хонда” и бус „Форд”. Съветникът няма вписани имоти и налични пари и влогове. Единствената дама от коалицията Елина Маркова е собственик на къща с гараж в Берковица и кара „Ауди”.

Д-р Георги Зарков от групата на ГЕРБ има дялове от няколко недвижими имота в Берковица и апартамент в София. Докторът е собственик на два автомобила „Опел Вектра” и „Тойота”.

Има налични 50 000 лева, толкова държи и в банка. Деян Еленков /ГЕРБ/ е вписал в декларацията си 8 земеделски имота – ниви и гори, къща с двор в Берковица, 5 товарни автомобила и един лек – „Опел”. Той притежава дялове от „Джи Ди Транс”. Гроздан Генов от ПП ГЕРБ има 6 недвижими имата – три къщи, склад и парцел в Берковица и апартамент в София.

Съветникът притежава ниви и гори землището на село Замфирово, пикап „Рено”, лек автомобил „Мерцедес” и  мотопед „Кийуей”. Изплаща банков заем от 40 000 лева.

Ползва и 197 792 лв. заеми от две частни лица. Генов има дялове в „Енергоимпекс”. Георги Иванов – също от ГЕРБ е вписал в декларацията си къща с двор в Берковица, 3 ниви в село Кобиляк, два автомобила „Волво” и „Сеат”. Изплаща и 33 652 лева кредити. Надя Кралева /ГЕРБ/ има къща в село Ягодово, вила в Бързия, кара „Фолксваген Пасат”.

Калин Статков от групата на БЗНС участва в две фирми – „Ком Агро” и „Сани Агро”, притежава апартамент в София и нива в чипровското село Горна Ковачица.

Младият бизнесмен е декларирал 55 000 лева налични пари. Д-р Иван Иванов от същата група има две къщи в Гаганица, една в Берковица, 30 декара ниви и кара „Опел Астра”.

Горан Атанасов е с вила в Берковица и изплаща близо 20 000 лева кредит. Кредитът на Мирослав Илиев е 19 400 лв., има къща в Берковица, кара „Ауди” и притежава дялове от фирмата „Ком Агро”, където участие има и съпартиецът му Калин Стаков.

Единственият общински съветник от БСП Ангел Ангелов е с къща в Берковица, нива, ливада и лозе, движи се с „