10 азиатски милионери разкриват някои от най-важните аспекти, за да станем богати, пише profit.bg.

Джак Ма – Бъдете адаптивни

Изпълнителният директор на Alibaba Джак Ма казва, че не трябва да се страхуваме от промяната. "Адаптивността е важна в бързо променящите се пазари. Независимо от размера на вашата компания, ако не следвате промените на заобикалящата ви среда, рискувате да изостанете", добавя той.

Ли Кашин – Искате да изградите мрежа? Бъдете мил и щедър.

Хонконгският милиардер бизнесмен Ли Кашин съветва младите предприемачи да канят значими хора за обяд или вечеря веднъж месечно. "Поканете онези, които са по-добре информирани и с повече опит от вас, така ще можете да учите от тях, а също те могат да ви подкрепят и да ви донесе нови връзки".

Лей Джун - Мислете дългосрочно

Основателят и председател на китайската компания за електроника Xiaomi предупреждава да не се прибързва и да не сме алчни. "Най-важното нещо е да сте фокусирани, фокусирани, фокусирани... Ако днес имам акции, всеки ще бъде богат, ще продават акциите си, ще си купи къща, кола и ще емигрира. А как ще управлявате компанията? "

Ванг Янлин - Целта е да бъдете номер едно

Ванг Янлин, собственик на фирмата за недвижими имоти Dalian Wanda и най-богатият човек в Китай, казва, че предприемачите трябва винаги да се целят високо.


"Няма нищо лошо в това да бъдете номер едно в света. За да се случи това, собственикът на даден бизнес трябва да се влее в компанията, в нейните амбиции и цели и с всички служители да изгради отличителна фирмена култура".

Аджай Пирамал – Не се страхувайте да правите грешкиЕдин от най-богатите хора в Индия - изпълнителният директор на Piramal Group, казва, че грешките в бизнеса не трябва да ни плашат. "Предприемачеството е да се даде и на висшестоящи, и на млади хора по-голяма отговорност, отколкото някога са очаквали... Така им даваме свободата да действат и свободата да правят грешки."

Питър Лим – Включете в работата на компанията 

Сингапурският милиардер Питър Лим е работил като сервитьор, готвач и шофьор на такси, преди да стане брокер на ценни книжа. По пътя към успеха той наблюдава как функционира всяка част от тези фирми.

"Като предприемач за вас е важно не само да водите вашия бизнес, но и да познавате вашия бизнес модел отвътре навън и да знаете кои са уменията, които са от решаващо значение, за да се развива гладко".

Жу Кунфей – Обръщайте внимание на детайлите

Жу Кунфей притежава мажоритарния дял от компанията Lens Technology, произвеждаща екрани за мобилни телефони и таблети. Тя съветва да се обръща внимание на детайлите и сама следи дали целият процес е под контрол. Понякога дори се включва в черната работа, за да се увери, че нещата ще бъдат свършени добре.

Тадаши Янай – Познавай бранда си

Основателят на модната империя Uniqlo Тадаши Янай казва, че идентичността на марката е важна, когато искаме да успеем в бизнеса. "Знам кои да причините за успеха на Uniqlo: предлагаме и продаваме продукти, които клиентите са щастливи да купят и които са им от полза. Една компания се нуждае от бранд, за да знае ясно къде си позициите й."

Азим Премжи - Живейте скромно

Дори и с много пари, някои милиардери като Азим Премджи избират да живеят скромно. Председателят на Wipro Ltd и най-богатият технологичен магнат в Индия кара кола втора употреба, използва авто рикши и винаги напомня на служителите си да изключват осветлението в края на работния ден.

Мукеши Амбани – Запомнете: парите са страничен продукт

Истински успешните предприемачи не започват бизнес, за да станат богати, според Мукеш Амбани, председател на Съвета на директорите, управляващ и основен собственик на индийската компания Reliance Industries. Той казва, че парите са страничен продукт и не трябва да бъдат самоцел, ако искате да сте успешни.