Яхти за над 20 милиона евро заплуваха в морето край Св. Влас, пише в. “Стандарт”. Кеят на "Марина Диневи" побра 150 луксозни лодки, с които бе открито третото яхтено изложение. В него участват над десет вносители с всевъзможни модели яхти. От 150-те акостирали лодки 40 очакват новите си собственици. Фирмата на братя Диневи "Венид яхт" участва с 15 моторни лодки от марките Itama, Regal, Cranchi, Elan, Bala, Marquise 420 SC, Abacus 62.
Най-скъпата от лодките за продан е спортната яхта Itama 40 с цена 718 хиляди евро. Купувачът, престрашил се да брои тези пари, ще получи императорски подарък - суперлуксозен джип "Порше Кайен" турбо в черен цвят. От всички изложени яхти най-скъпата е Ferretti 830 с базова цена 4,8 милиона евро, която е собственост на братя Диневи. Тя обаче не се продава, въпреки че събира най-много погледи.
Още в първия ден на изложението яхтеното пристанище във Влас събра стотици яхтсмени и изтънчени ценители на скоростните морски возила. Един от първите посетители бе шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Шефът на "Венид яхт" Георги Михов лично разведе професора по кея и му показа лодките. ВИП гостът обаче не сподели дали желае да си купи лодка, или просто е дошъл да разгледа луксозните плавателни съдове.

Изключителен интерес сред посетителите на експото предизвиква моделът Cranchi Zaffiro 36, която се показва за първи път у нас. Според организаторите това е и единствената лодка в акваторията на цялото Черно море, която е с година на производство 2008. На борда на луксозната яхта могат да се разхождат 12 души. Тя разполага с две самостоятелни каюти и развива внушителната скорост от 40 възела. На внимание се радват и ветроходите Elan. За първи път тази година на изложението е експонирана пълната гама на Ferretti и всички модели на Regal. Ценителите на яхтите ще могат да избират измежду 40-те суперлуксозни морски возила до 17 август, когато изложението ще бъде закрито. Финалът ще бъде поставен с грандиозен купон в клуб "Планет". Домакините братя Диневи са подготвили екзотична изненада за гостите си, като са организирали партито в египетски стил. Присъстващите ще се забавляват като истински фараони и ще похапват екзотични блюда от съдове в египетски стил. По време на 5-дневното Експо всяка вечер на пристанището в Св. Влас ще бъдат организирани тематични партита. Най-голям е интересът към съботния купон, на който ще се състои финалът на конкурса "Момиче за милиони". Десетте красавици, достигнали до финала, пристигат днес с 9-метрова лимузина в Св.Влас. Те ще бъдат настанени в луксозни апартаменти на "Диневи Ресорт". Кандидатките да грабнат приза "Момиче за милиони" ще снимат в продължение на три дни рекламни клипове на борда на морски бижута. Финалът на конкурса ще се състои край басейна на 5-звездния хотел "Палас Марина Диневи". Финалистките ще дефилират по луксозно бельо от най-новата колекция на "Триумф". Те ще покажат още и диамантени бижута на "Алсънбас". Победителката в конкурса ще отпътува от морето с титлата "Момиче за милиони" и уникална награда - диаманти. /БЛИЦ