Все още не знаем кой е назначеният синдик на "Кремиковци", разбрахме само, че ще бъде един, а не трима както се предполагаше, заяви за БЛИЦ Васил Яначков, председател на федерация "Металици" към КНСБ.
Яначков каза още, че е добре, че СГС е постановил решение, с което обявява неплатежноспособността на "Кремиковци". Днес или утре синдикът ще се представи в  комбината, след което се дава възможност да се определят фирмите кандидати за работа на ишлеме. По този начин не се спира работата на "Кремиковци", Дай Боже натоварването му да е по-голямо, коментира още Яначков.
БЛИЦ припомня, че състав на Софийски градски съд постанови днес решение, с което е обявена неплатежоспособността на Кремиковци АД.  В съдебния акт е определена начална дата на неплатежоспособността и е открито производство по несъстоятелност на дружеството.

Назначен е временен синдик на Кремиковци АД. Дружеството дължи 1,6 млрд.лв. на няколко фирми, без в посочената сума да е включен облигационният заем. Ако този облигационен заем, който е станал предсрочно изискуем, бъде включен към дължимото от "Кремиковци", размерът на сумата на задълженията на завода става над 2 милиарда лева.  /БЛИЦ