10 тона алуминиеви конструкции и 40 000 квадратни метра подови настилки ще бъдат използвани в изграждането на павилионите и щандовете на Международния технически панаир в Пловдив, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
В панаирния комплекс вече започнаха да изграждат павилиони за експозициите на Есен 2008. 64-то издание на техническия панаир се открива на 29 септември и ще продължи до 4 октомври. Ангажираните експозиционни площи до момента са с 13% повече, отколкото миналата година.  Площите, наети от български фирми дистрибутори, се увеличават с 15 на сто заради нарастващото търсене на инвестиционни стоки в строителството, машиностроенето, енергетиката, екологията, химията, електрониката и електротехниката, автотранспорта. Тези браншове са представени на международните специализирани изложби в рамките на есенния панаир. 8% е ръстът на площите, ангажирани от чуждестранни компании.
Най-големи по брой на участници и размери отново са изложбите «Стройтех» и «Машиностроене». На Есен 2008 експозициите на производители и дистрибутори на строителни материали и технологии се увеличават с 39% . По-голяма ще бъде и изложбата за транспорт и автосервизно оборудване «Аутотех», чиято площ e нарастнала с 19% досега. Международната изложба за технологии и управление на водите «Акватех» се разширява с 52%, увеличават се и участниците, което показва бързото развитие на този сегмент от икономиката.

С 21% по-голяма е зоната на Автосалона, една от най-атрактивните изложби на Есенния панаир, където се представят най-новите модели автомобили на световни марки. /БЛИЦ