12-местна ложа в Роял Албърт Хол в Лондон ще бъде продадена за първи път от близо десет години и ще струва десет пъти повече от средната цена на къща на Острова - 2.5 млн. паунда (3 млн. долара), пише Business Insider.

На сцената на световноизвестната концертна зала в Южен Кенсингтън, която има капацитет от 5272 места, са се изявявали водещи световни артисти след откриването й от кралица Виктория през 1871 г. в памет на покойния й съпруг принц Албърт.

Ложата се намира в близост до тази на кралското семейство и осигурява една от най-дообрите гледки към сцената. След като купи ложата, собственикът ще се сдобие с договор за наем за 849 години и автоматично членство в Корпорацията на залите за изкуство и наука, което му дава право да избира президент на залата и да одобрява финансиране.

През 2017 г. в Роял Албърт Хол ще се проведат 390 спектакъла, включително церемонията по раздаването на наградите BAFTA, концерт с музиката от саудтрака на „Титаник“ и концерти на Кралската филхармония.


В залата има 1276 „постоянни“ места, които са собственост на частни лица и корпорации. Те се намират както в ложите, така и на партера. Собственикът на място го притежава за същия период, колкото е наемът на самата зала, а именно 999 години от 1867 г.

Снимки: Wikipedia.org, Business Insider