Зимата идва и това се отразява на цените на зеленчуците по пазарите. По данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата през тази седмица с 10 стотинки са поскъпвали оранжерийните краставици и и средната им цена е била 1,72 лв./кг по цени на едро.

Оранжерийните домати поскъпват с около 26,9 на сто или с 40 стотинки и се продават средно до 1,84 лв. за килограм. Картофите се продават средно по 0,55 лв./кг. Цената на зелените чушки се качва до 1,35 лв. за килограм, а червените чушки се търгуват средно по 1,60 лв. за килограм.
Цената на олиото продължава да пада и на едро стигна 2,40 лв. за бутилка от един литър. Брашното, тип "500", поевтиня и се продава по 0,76 лв./кг. Яйцата се продават на едро по 0,18 лв. бройката. Цената на ориза пада с 1,6 на сто - до 2,41 лв./кг. Захарта се търгува по 1,51 лв./кг на едро.
Замразените пилета се продават с 0,5 на сто по-скъпо- средно по 3,97 лв./кг; малотрайните колбаси поскъпват с 2,5 на сто и се търгуват средно за периода по 4,96 лв./кг, а цената на шпековия салам е средно 9,38 лева за килограм.
Цената на едро на кашкавал "Витоша" се е движи през тази седмица в границите от 9,20 лв. до 9,28 лв./кг; а кравето сирене поевтинява с 1,4 на сто до 4,34 лв. за килограм. /БЛИЦ