Макар Златомир Иванов да е в ареста по обвинения в поръчки на няколко убийства, легалният му бизнес просперира, установило проучване на в. "Уикенд". Според грубите изчисления Баретата печели чисто по близо 200 000 лв. на ден от охранителните си фирми и казината, както и от десетките обекти, които притежава и е отдал под наем в цяла България.
Откакто Баретата е в следствения арест, бизнесът се движи от сестра му Меглена и от съпругата му. Двете дами са си поделили отговорността в охранителните фирми "Аркус" и производните й, както и в игралните зали из цялата страна. Според близки до Златомир Иванов той притежава над 100 казина и бинго зали в цяла България, освен това чрез подставени лица контролира и десетина заложни къщи.
Сестра му Меглена от години му помага. Тя е адвокатка, притежава спедиторски фирми, работи добре с митниците.
Според информационната система ДАКСИ Златко Баретата и сестра му Меглена управляват фирмата "Фортуна груп", която е съсобственик на казина, игрални зали и заведения с марка "Елит". Само допреди година съдружник в хазартната дейност на арестувания подземен бос бе Камен Червеняков, братовчед на депутата от БСП Младен Червеняков.
Чрез общата си фирма "ФСО" Червенякови притежаваха 45% от хазартното дружество "Бинго ФСО", а останалите проценти се контролираха от Баретата и сестра му Меглена.
Когато Златомир Иванов бе арестуван, Камен Червеняков обяви, че отдавна не е съдружник с него и че от години го търсел, за да развали общия бизнес, съобщава още изданието. /БЛИЦ