- Добър ден, г-н Цолов. Благодарим ви, че сте се съгласили да споделите с нас някои от вашия житейски и професионален опит. Можете ли да започнете с кратко представление за себе си и вашата богата история?

- Добър ден и благодаря ви за този разговор. Роден съм на 23 март 1970 година в София. Притежавам висше икономическо образование и завърших успешно Академията на МВР, известна още като Школата в Симеоново. Това беше първата стъпка в моята професионална пътека. Прекарах 10 години от живота си като офицер в МВР и съм горд с моите приноси към обществото, включително наградата "Полицай на годината".

- След успешната си кариера в обществената служба, решихте да направите скок към бизнеса. Какво ви мотивира да направите този преход и срещнахте ли специфични предизвикателства в бизнес сферата?

Преходът към бизнеса беше естествен след дългогодишния ми опит в публичния сектор. През годините на служба придобих много ценни знания за управление на ресурси, сътрудничество в екип и важността на правилното вземане на решения. Тези умения и опит се оказаха крайно полезни при създаването на моите собствени предприятия.

Съосновах редица успешни фирми в областта на сигурността и технологиите. Изграждането на стабилни екипи и успешното управление на бизнеса в конкурентна и динамична среда бяха сред най-големите ми предизвикателства. Винаги съм вярвал в иновациите и високото качество на предлаганите услуги, което ми помогна да се справя със сложността на бизнеса и да постигна успех.

- Какви са вашите най-големи постижения и инициативи след като станахте част от бизнеса и обществените дейности?

Имам удоволствието да споделя, че участвам активно в създаването и развитието на няколко водещи фирми в секторите на сигурността и технологиите. Тези предприятия не само са успешни и рентабилни, но и допринасят за създаването на работни места и за икономическото развитие на страната.

Освен това, продължавам да подкрепям и активно участвам в обществени инициативи, които насочват усилията си към подобряването на живота в нашето общество. Ние финансирахме няколко социални проекта, съсредоточени върху образованието и здравеопазването.

Активен член съм на различни обществени организации и фондации, които работят за доброто на обществото. Вярвам, че всеки от нас трябва да допринася по възможност за подобряването на условията в нашата страна.

- Какви са вашите планове и амбиции в бизнеса и обществените дейности в бъдеще?

- Моите бъдещи планове включват разширяване на моите бизнеси и продължаване на инвестициите в иновации и технологии. Искам да видя компаниите, които съм създал, да продължат да нарастват и да бъдат лидери в собствените си области.

Относно обществените инициативи, целта ми е да подкрепя образованието и науката, защото вярвам, че това е пътят към по-доброто бъдеще на нашето общество. Също така, се ангажирам с развитието на социални проекти, които могат да помогнат на хората, които се нуждаят от подкрепа.

Искам да изразя благодарността си към вас за възможността да споделя моите истории и планове с вашите читатели. Вярвам, че всеки от нас може да направи разлика и да се ангажира с подобряването на обществото.

Благодарим ви, г-н Цолов, за вашия време и ценните ви думи. Вярваме в големия потенциал на вашите бъдещи инициативи и ви пожелаваме успех във всичко, което правите.

Това беше разговорът с Владимир Цолов, общественик, чиито страст и ангажимент продължават да вдъхновяват много хора.

Интервю с Владимир Цолов, подготвено от Агенцията WebsitePR

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук