13-годишно момче се е обесило на катерушка, наподобявайки известна телевизионна игра в Козлодуй, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Полицията е била алармирана за трагедията вчера привечер.
Около 19.24 часа в РУ на МВР-Козлодуй е било получено съобщение, че на детска площадка на една от катерушките момче виси завързано за врата с метално въже. Полицейският патрул само е констатирал смъртта на детето - Мартин Маринов, на 13 години от Козлодуй.
По първоначална информация инцидентът е станал по време на игра. Момчето само се заключило за металната конструкция на катерушката с въже за велосипеди. Децата, с които е играело на площадката, се изплашили и избягали. Сигналът е подаден от живееща наблизо възрастна жена, която е чула детски викове.
Играта била да се преодоляват етапи с различна степен на трудност, свързани с физически натоварвания. Преди инцидента момчето само се е завързало с метално въже от велосипед за катерушката с цел да се освободи от препятствието.
В районното управление на МВР е образувано дознание. 

„Нова телевизия” в официално съобщение изразява съжалението си във връзка с трагедията в Козлодуй и е съпричастна към болката на семейството на Мартин Мартинов.
Изпитанията, на които са подложени участниците в предаването „Страх”, се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност. В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората, се казва в съобщението.
Идеята на „Страх” е да покаже положителните качества в една личност – сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете.
„Нова телевизия” няма за цел за цел да провокира имитация на предаванията или филмите, които излъчва, се казва още в съобщението. /БЛИЦ