16-годишният Н.Х. загина при катастрофа в пътния участък между ловешките села Дерманци и Ъглен днес около 4,45 ч сутринта. Жервата от с. Ъглен излетял с "БМВ-318" от пътя и загинал на място. Младокът бил неправоспособен шофьор. Движение с несъобразена скорост е най-вероятната причина за трагедията, съобщи Габриела Тодорова, регионален говорител на ОД на МВР-Ловеч.
Юношата е третият жител на Мизия, който загива зад волана в ловешко за по-малко от месец. Преди него 20-годишният П.У. от ловешкото с. Кирчево издъхна на място, след като брат му А.У. /35 г./ заби лимузината си "Ланчия Дедра" в циментов електрически стълб в с. Български извор. Тест с дрегер доказа, че пилотът братоубиец, който оцеля, се движил с 1,76 промила алкохол.
В пътната отсечка между село Златна Панега и Ябланица ТИР нацели "Форд Мондео" и уби на място 32-годишния му шофьор З.М. от Плевен. Секунди преди катастрофата лекият автомобил опитал да завие на ляво. В мига на маневрата той бил връхлетян от движещия се зад него влекач. Във форда пострадаха още 37-годишният Ц.М. от плевенското с. Садовец и неговият 52-годишен съселянин М.М. Двамата бяха настанени в тетевенската болница, от тях първият - с черепно-мозъчна травма, а вторият - с гръдни наранявания и с опасност за живота. /Гергана Димитрова, БЛИЦ.